A temerini tájház

 

VÁLOGATÁS A TÁJHÁZ VENDÉGKÖNYVÉBŐL 

  

Kiváló ötlet a tájház létesítése, és Temerin magyarságának ez óriási buzdítás!

Ivánovics Tünde – Népművészet Ifjú Mestere népdalénekes

 

A  délvidéki magyarság ma gazdagabb lett – gazdagabbak lettek a temerini magyarok, akik nemcsak lelkükben, nevükben, hanem szándékukban is magyarok. Adja az Isten, hogy itt, ahol évszázadok találkoznak, sokan nyerjenek erőt a megmaradáshoz, a magyarok maradásához!

Dr. Szőllősy Vágó László és felesége Veronika Szabadka

 

Nagyszerű, Gratulálunk. A magyar néprajz nyeresége.

Dr. Karsai Ferenc néprajz-tanár Jánoshalma

 

Akár a Szentesen látható tanyát látnám, milyen kicsi a világ! Egy a sorsunk!

Dr. Horváth György Szentes

 

Jövője csak annak a népnek van, amely múltját ismeri és becsüli. Amit e házban láttunk az utódok által megbecsült múlt. Köszönet azoknak, akik e tárgyakat megőrizték és közkincsé tették

Pósz Attila   a körtvélyfáji (Erdély)  ref. lelkipásztor

 

Ez a tájház – közel kétszáz éves falaival – mindennél ékesebb, bizonyítéka annak, hogy őseink ezen a déli végeken már régen otthonra találtak, jelenleg is otthon vagyunk, és itt is fogunk maradni.

Lócz János –Temerin

 

Nagy élmény volt ez az időutazás a Ferencváros (Fradi) fiatal labdarúgóinak életében. Gyönyörű a temerini Tájház! Gratulálunk a létrehozóiknak!

 

Muzsláról érkeztünk és örömmel töltött el bennünket a Tájház létesítése. Ugyanakkor örülünk, hogy annak idején muzslai születésű költőnk Sziveri János élete néhány évét itt töltötte.

Sándor Zoltán, Lábadi Csilla, Czirok Ferenc

 

A most látottak megdobogtatták a szívemet, magam is gyűjtő ember lévén, és mint a Bácsország honismereti lap tagja sokfelé megfordultam, de ennek a tájháznak külön varázsa miatt tisztelem a temeriniek igyekezetét!

Horváth József ny. mérnök Szabadka

 

A Budapest-i Körösi Csoma Sándor ált. iskola és gimnázium Kicsinyek kórusa tisztelettel gratulál Temerin lakosságának , hogy ezt a szép emlékeztető „Tájházat” létrehozta.

Fazekas Pálné

 

Megható és felkavaró érzésekkel léptünk be a kapun, ahol valamikor nagyon szép hónapokat töltöttünk… Gratulálunk mindenkinek! Köszönjük, hogy ápolják a Sziveri emléket!  Sok szeretettel gondolunk a temeriniekre.

 Utasi erzsébet és Sziveri Balázs

 

A Magyar Katolikus Rádió munkatársai és persze hallgatói nevében köszönöm, hogy bepillanthattunk a temerini magyarok mindennapjaiba, Csorba Béla tanár úr szavaival ecsetelve, a múltat, a jelent… és remélem a jövőt.

Jámbor Pál

 

Gratulálok a tájház létrehozóinak, a gyűjtemény létrehozóinak és gondozóinak! Példaértékű a kiállítás anyaga, egy-egy különleges érdekes- szép tárgy is látható. Köszönöm a lehetőséget és remélem egy gyümölcsöző kapcsolat kezdődik intézményeink között.

Dr  Kemecsi Lajos - Szabadtéri Néprajzi múzeum Szentendre

 

Nagyon igényes, szép kiállítás, hálásak vagyunk, hogy itt járhattunk. Maradjon fönn az utókornak gyönyörködésül és tanulságul.

 .Szaniszló Ferenc

 

Európa kék szalagja, a Duna hozott minket Temerinbe, ahol kedves vendéglátókat és egy gyönyörű tájházat találtunk.

Amíg egy ilyen szép emlékházat képesek vagyunk kialakítani és fenntartani, addig van múltunk és van jövőnk. Nagy örömmel és tisztelettel:

Újpesti Hajós Klub

 

Igazán érdekes számunkra a kiállítás, megtisztelés volt látni a házat.

Judit + Robert Tanaccio New York USA

 

Gratulálunk, szakmai szempontból teljesen korrekt, „magyar” szempontból rendkívül fontos.

 Raffay Ernő

 

 „Az égig érő fának, ha nem nő újra ága,

Úgy élj, te légy, virágnak virága”

/Honfoglalás/

Ti így éltek, gondolkodtok, tesztek. Köszönet érte!

Koltay Gábor

 

Négy év távollét után, fénypont az ittlétem alatt a Tájház látogatása. Gratulálok, csak így tovább.

Nagy Béla Ontario Canada

 

Gratulálok a tájházépítő és tájházberendező munkához. Az eredménye lenyűgöző. Igazán jól sikerült tájház. Hasznosan szolgálja majd a temerini magyarság tudatának fennmaradását. Örülök, hogy láthattam

Bárth János megyei múzeumigazgató Kecskemét

 

Zahvalni smo Vam daniste dozvolili da zub vremena i senka zaborava odnesu u nepovrat sve ove prelepe svari koje imaju dušu.

Učenici iz 2. razreda O.Š.” Petar Kočoć”

Vera Grubor

Ružica Bojičić

Zdravko Bogunović

 

Köszönöm a temerini barátaimnak és vendéglátóimnak, hogy eljöhettem ide is. A temerini tájház szép és gazdag gyűjteményére méltóan lehet büszke. Számomra különösen érdekessé tette, hogy gyermekkorom tárgyaira leltem itt. Sok sikert és számos látogatót, kiváló programokat kívánok! Tisztelettel és barátsággal:

 Papp Sándor nagykövet

 

Sok szeretettel köszönöm a temerini Tájház megálmodóinak ezt a felejthetetlen emléket 43 év után

 László Kohanecz   Florida – USA

 

Aitäh ! Oli väga, huvitav näitus. Köszönöm szépen! Nagyon érdekes volt.

 Suri Erm – Észtország

 

Kedves temerini Jó Barátok!  Sok mindent köszönnöm illenék, nem tudom én most mindet! Engedelmet! Azonban a zománcos vödröt szalmaszálastól a kacagást zenéstül erősen köszönöm.

 Berecz András

 

Üde színfolt ez a rohanó világban… Köszönjük az élményt. Kívánjuk, hogy vigyék tovább, adják át minél több embernek őseink hagyatékát.

 Dr. Vadkerti László

 

  Örülök, hogy itt játszhattam !

Péter Ferenc színművész – Szabadka

 

Teljesen meg vagyok hatva, és büszkeséggel tölt el, hogy barátjuk lehetek ilyen embereknek, mint akik ezt összehozták. Ez a temerini tájház megerősít abban a hitemben, hogy ember is akárcsak a fa saját gyökereimben kell, hogy kapaszkodjon és csak álltaluk nőhet óriássá!

Szerda András Becse – Batyu népzenei együttes